START

Observera att här finns bara lite smakbitar. Länkar till evenemang finns till vänster i menyn.

Ylva har, tur som väl, kommit i sjön igen efter motorproblemen.
Under 2022 och 23 har hon har varit ut på några turer med Anders och Lisbeth med barn, men tyvärr inte så mycket.
Norman-träffarna organiseras ju numera av barnen. 2022 var vi på västkusten (Cissi och Per) och
2023 träffades vi på Saxnäs Camping utanför Färjestaden på Öland (Andreas och Camilla).

Släktsidan uppdateras emellanåt med information om den vikingske förfadern Somerled (1100-tal). Ett resultat av DNA-analys.

Ylva hade motorproblem och låg kvar på land hela 2020. Anders och Bengt (mest Anders) har slitit med att rensa och plocka isär för att få igång den igen.
Två reservdelsmotorer har kommit  till användning. Så här ser det ut och låter när den inte startar.

I slutet på maj 2021 kröntes vårens arbete med bränslesystemet med framgång och sjösättning kunde ske fredagen den 4 maj.
Anders fick ta hjälp av Andreas och Olle. Som belöning fick de en fin kväll i skärgården och en lyckad påmastning på lördagsmorgonen.


Se och lyssna här på när Ylva är klar och Anders är nöjd!
 

Bengt fick dispens från detta äventyr eftersom han måste corona-testas inför segeltur med Philippa på Medelhavet.
Resan startar söndagen den 6 juni!

2021 digitalt (Cissi, Per, Ellinor och Sofie)

 
Normanträff 2021 fick bli digital även denna gång. Men nästa! Samma ställe i Halland är bokat igen - tredje gången gillt! Lördag-söndag den 28-29 maj.

Alla kunde vara med i år, utom Ulf, som var flygandes till Grekland för att förbereda årets seglingssäsong på Medelhavet- Ovanligt många Norman kommer att segla i år, även om två familjer fått ställa in på grund av krångel och kostnader för corona-pass mm.
 

Normanträffen inleddes med "bake-along" av koppkakor (obs ej kroppkakor) under ledning av Ellinor och Sofie. En nyhet för året var uppdelningen i mindre grupper en del av tiden, Det var mycket lyckat.


2020 digitalt (Cissi och Per)

Normanträff 2020 i Halland den 29-31 maj - välkomnade familjen Norman i Göteborg till, men sedan kom Corona-pandemin i vägen och det hela blev digitalt istället.

Det hade å andra sidan fördelen att ALLA kunde vara med, också utlandssvenskar i Aten och Brisbane. Tillsammans med nytillkomna Anna och Märta (snart två månader) blev vi 32!

 

2019 Röstånga (Strandberg)

2018

Det blev lite segling med Ylva 2018 också, bland annat till Västervik för fika med Kerstins Tina, Sebastian, Yeray och Elinor